Kalkmengsel Comfortmix plus mg18. Halve vracht (15 ton)

SKU
3018
Producten en diensten bestellen kan alleen gedaan worden door leden van Farmers4all. Ook profiteren van de vele voordelen? Meld je dan nu aan als lid!

Deze kalksoort is speciaal bedoeld voor het mengen met zaagsel.

Deze kalksoort heeft een soortelijk gewicht van ruim 1300 kg per m3 en verzwaard daarmee het zaagsel waardoor het zaagsel veel beter in de box blijft.

Verder heeft deze kalksoort de hoogste PH uit carbonaten. De PH van deze kalk ligt rond de 10. De geadviseerde mengverhouding van deze kalk is 1 ton kalk per 3 a 4 m3 zaagsel.

Verder kan deze kalk ook puur in de boxen of over de matrassen gestrooid worden met of zonder zaagsel of gemalen stro.

De neutraliserende waarde van deze kalk is 57% en bevat 18% magnesium. Bij de geadviseerde verhouding halveert het zaagselverbruik.

De kalksoorten zijn onderzocht op stikstofverlies in de mest. Deze bedraagt 3 a 4 procent. Dit is voor kalk die in contact komt met mest erg laag. Verder blijft de neutraliserende waarde voor het land bewaard en verandert de werking van de stikstof in de mest niet.

Het verbruik van stro kalk en watermengsel bedraagt ongeveer 750 kg tot maximaal 1000 kg per koe per jaar. (ongeveer 15 kg per koe per week).

Meer informatie
iDEAL betaalmethode beschikbaar? Nee
Factuur betaalmethode beschikbaar? Ja
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalkmengsel Comfortmix plus mg18. Halve vracht (15 ton)