Maandelijkse Archieven: Juni 2019

 1. Agri – V.A.K. – Nieuws week 25 (2019)

  De zomer (21 juni) begint met Code rood voor koeien
  Komende dagen staat de koeien, maar ook onszelf wat temperatuur betreft wat te wachten. Temperaturen boven de 35 graden overdag en 20 in de nacht zijn in ons klimaat van grote invloed op ons functioneren.
  De koeien zullen een hoger ademhaling niveau gaan draaien. Ventilatie (steun) is dan ook nummer 1, om de koe te voorzien van voldoende zuurstof. Denk hierbij aan de formule C6H12O6 + 6 O2 geeft 6CO2 + 6H2O + warmte. (verbrandingsformule). Alleen op deze manier kunnen ze het voer benutten of de energie moet kant en klaar en direct beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld in het geval van lijnzaad, palmvetten (Bergafat) en propyleen.

  Lees meer »
 2. Agri – V.A.K. – Nieuws week 24 (2019)

  Chonsp steeds verder onder druk ?
  Chonsp staat voor eiwitbenutting, een onmisbare pijler onder de gezonde voeding. Aangezien er steeds meer milieuakkoorden zijn afgesloten met weer eventueel vergaande gevolgen voor de melkveehouderij , spreekt ook AGRI-V.A.K. zijn zorgen uit.
  De hoofdtermen A: Energie (VEM) isoleert uitgevoerd in kilogrammen

  Lees meer »
 3. Agri – V.A.K. – Nieuws week 23 (2019)

  Van storm tot storm 

  De afgelopen week leefden van code geel tot code oranje. Met daarbij grote verschillen in uitvoering en neerslag hoeveelheden. Koeien zullen ook hier weer op reageren. Want welke d

  Lees meer »
 4. Agri – V.A.K. – Nieuws week 22 (2019)

  Snijmaïs vervangen. 

  De snijmaïs in Oost en Zuid Nederland staat qua kwaliteit en kwantiteit onder druk.

  Lees meer »