Maandelijkse Archieven: Augustus 2019

 1. Agri – V.A.K. – Nieuws week 31 (2019)

  Laten we hopen dat de droogteschade in de grasgroei achter ons komt te liggen. Wat kunnen we nu dan het beste doen? Het oude materiaal, wat er nog staat, staat de nieuwe hergroei in de weg, dus maaien en opruimen. Zo het nu lijkt is op veel bedrijven nog wel ca 20 m3 RVDM aanwezig, waar nog maar een maand uitrijtijd voor is.

  Lees meer »
 2. Nieuwsbrief - Besparen op energie, volle tank en goed licht

  We zitten nog volop in de zomer en toch merken we dat de avonden al korter worden. Het wordt al behoorlijk vroeg donker, dat terwijl de wintertijd nog niet aan de orde is. Daarom is het belangrijk om nu de verlichting in uw gebouwen onder de loep te nemen. Dit is niet alleen belangrijk voor een goede werkomgeving maar in het belang van de dieren.

  Zo verplaatst het Pluimvee zich beter door de stallen als er een goede lichtverdeling is. Daardoor wordt het vloeroppervlakte beter benut en wordt het risico op ontstekingen aan de voetzolen verminderd. Bij de Varkens heeft de kraamstal weer andere verlichting nodig, en is de lichtkeuze zelfs van belang om de vruchtbaarheid te verbeteren. Voor het Rundvee kan het zelfs 15% meer melk opleveren, wordt de vruchtbaarheid verbetert, kunt u ziektes en tochtigheid beter waarnemen. De juiste verlichting kan u en uw veestapel veel opleveren. Wij zorgen voor een ander voordeel en wel de prijs en kwaliteit van de LED verlichting. 

  Lees meer »