AdBlue

AdBlue
Wat is AdBlue? AdBlue is een ureumoplossing die in een afzonderlijke tank wordt meegenomen om het voertuig schoner te laten rijden. De ureumoplossing wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten om stikstofoxididen om te zetten in stikstof en...

Wat is AdBlue?

AdBlue is een ureumoplossing die in een afzonderlijke tank wordt meegenomen om het voertuig schoner te laten rijden. De ureumoplossing wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten om stikstofoxididen om te zetten in stikstof en water. Let op, om vergissingen te voorkomen, het is geen brandstof!


AdBlue wordt gebruikt bij SCR(Selective Catalytic Reduction) voertuigen zoals vrachtwagens, tractoren, bestelbussen, maar ook bij personenwagens. De grootste voordelen van Adblue zijn: u zorgt voor een beter milieu, het zorgt voor minder dieselgebruik, tot wel 6%, optimale motorprestatie.


De prijs van Adblue

Wij leveren AdBlue in bulk altijd met de beste dagprijs. Door bij ons te bestellen bespaar je geld. Ook leveren wij cans vanaf 10 liter, minimale afname 15 stuks. Voor auto’s bedrijfswagens en vrachtwagens is het mogelijk om het AdBlue uit te schakelen. Let op het uitschakelen is alleen toegestaan in landen buiten de EU of bij auto’s vrachtwagens welke alleen off-road worden gebruikt, je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de “dakar”. Het is in Nederland dus niet toegestaan om het uit te schakelen.


Verbruik van Adblue in vrachtwagens

De vloeistof zit in een afzonderlijke tank op de vrachtwagen, het is geen brandstof of brandstofadditief. Het verbruik is 3 tot 5% van uw dieselverbruik. U hoeft niet bij elke tankbeurt Adblue te tanken. Deze vult u eens in de 2 tankbeurten bij.


Hoe vul je een adbluetank?

Tijdens de gebruikelijke onderhoudsbeurten wordt het niveau van het reservoir nagekeken en indien nodig bijgevuld bij de dealer. Maar afhankelijk van de rij omstandigheden (stadsritten, weer) kan het gebeuren dat het AdBlue-reservoir leeg is voor de volgende onderhoudsbeurt. Dat wordt aangegeven met een verklikkerlampje in uw dashboard. U kan dan nog plusminus 2.300 kilometer door rijden, maar als het helemaal op is, zal de auto de motorprestaties sterk verminderen en zal uw voertuig weigeren opnieuw te starten. Het reservoir moet daarom zo snel mogelijk worden bijgevuld nadat het verklikkerlichtje is gaan branden!


Is het gevaarlijk?

AdBlue is niet explosief. Het volstaat om je handen te reinigen nadat je met de ureumoplossing in aanraking bent gekomen. Het kan wel sporen nalaten op uw laklaag of op de kleren. Om de vlekken te verwijderen, volstaat spoelen met veel water. Uiteraard kunt u de kleren wassen.

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Please verify reCAPTCHA.