Graszaad

Graszaad
Graszaad bestellen Graszaad bestelt u voordelig bij Farmers4All! Bent u op zoek naar een leverancier van graszaad voor uw agrarische onderneming of heeft u een groot grasveld om aan te leggen? Dan zit u goed bij Farmers4All. Wij bieden voordelig...

Graszaad bestellen

Graszaad bestelt u voordelig bij Farmers4All! Bent u op zoek naar een leverancier van graszaad voor uw agrarische onderneming of heeft u een groot grasveld om aan te leggen? Dan zit u goed bij Farmers4All. Wij bieden voordelig graszaad aan van hoge kwaliteit perfect om aan al uw gras behoeften te voldoen. Mocht u niet precies weten wat voor soort graszaad u moet bestellen dan helpen wij u ook graag door een advies op maat te leveren. Zo zorgt u er in ieder geval voor dat u het juiste soort graszaad besteld. We verwachten dat u nog veel vragen heeft dus lees gauw verder.

Hoeveel graszaad moet ik per m2 (vierkante meter) gebruiken?

Dus u wilt graszaad gaan planten maar nu vraagt u zich af hoeveel graszaad moet ik nu eigenlijk gebruiken? Gelukkig zijn wij er om u te helpen. Per 100 m2 gebruikt u ongeveer 2,5 kilo tot 3 kilo graszaad. Als u teveel gebruikt heeft u kans dat het gras verstikt raakt in zichzelf en u raad het al als u te weinig gebruikt krijgt u geen vol weiland. Zorg dus dat u alles gelijk verdeeld over het weiland in de juiste dosering voor het beste resultaat.

Wanneer inzaaien?

U weet nu hoeveel graszaad u moet zaaien maar wanneer dan? Gras zaai in het voor- of najaar wanneer de bodemtemperatuur ongeveer 10 graden is. Daarnaast mag het in de nacht niet meer gaan vriezen. Pas in het najaar dus op dat u niet te laat begint met zaaien. Gaat u een nieuw weiland aanleggen dan raden wij u aan om dit in het najaar te doen dit is omdat de bodemtemperatuur dan hoger ligt in vergelijk tot het voorjaar. Mocht u meer duidelijkheid hebben over het zaaien van gras kunt u ook altijd ons om advies vragen.

Hoe snel ontkiemt graszaad?

Hoe snel graszaad ontkiemt ligt voornamelijk aan de temperatuur van de bodem. In het voorjaar wanneer de grond over het algemeen wat kouder is duurt het vaak twee weken voordat graszaad ontkiemt. In het najaar ziet u dat het meestal iets langer dan één week duurt. Beide periodes zijn nog steeds uitstekend om te zaaien.

Wat voor soort moet ik kiezen?

Het is lastig om te zeggen welk graszaad de beste soort is, dit komt namelijk omdat verschillende graszaden verschillende doeleinden hebben. Het is dus totaal geen homogeen product. Wij bieden diverse mengsels in graszaden aan voor diverse doeleinden. Bekijk dus gerust ons assortiment en kijk welke soort u nodig heeft. Komt u er niet uit dan kunt u ons altijd om een advies op maat vragen.

Graszaad leverancier

Op zoek naar een goede Graszaad leverancier dan zit u bij ons goed. U besteld bij ons zeer voordelig diverse soorten graszaad. Hoe realiseert Farmers4All die scherpe prijs dan? Doordat wij voor onze leden groots inkopen kunnen wij onderhandelen met leveranciers voor een zeer voordelige prijs en dat merkt u in uw portemonnee. Jaarlijks bespaard u duizende eruo’s op graszaad en andere agrarische benodigdheden.

Waar moet je op letten bij het inkopen?

Er zijn dus een paar punten waar u op moet letten bij het inkopen van graszaad. Wij hebben het overzichtelijk op een rijtje gezet hieronder:
- Zorg dat u het juiste soort graszaad besteld bij een leverancier.
- Zaai het graszaad in de juiste periode in.
- Zorg dat u een merk graszaad koopt met een NAK keurmerk, dit keurmerk staat voor kwaliteit en is een belangrijke indicator voor goed graszaad. Bij Farmers4All leveren we uitsluitend met dit keurmerk.
- Zorg dat u de juiste hoeveelheid graszaad besteld, 2,5 tot 3 kilo per 100 vierkante meter.
- Let erop dat er geen nachtvorst meer is bij het inzaaien en dat de grondtemperatuur boven de 10 graden ligt.


Kan je kalk en graszaad tegelijk strooien?

Nee graszaad en kalk kunnen niet samen gestrooid worden. Zorg ervoor dat u eerst uw grond bekalkt voordat u graszaad gaat strooien wanneer de grond zuur is. De beste periode om kalk te strooien is in de herfst aangezien de bodem richting de winter snel verzuurt. Wilt u ook gaan bewesten dan raden wij aan 4 weken te wachten tussen kalk en bemesting.

36 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Please verify reCAPTCHA.