Stro

Stro
Verschillende soorten stro Bij Farmers4All hebben wij verschillende soorten stro namelijk: gerstestro, koolzaadstro en tarwestro. Laten we gaan kijken naar het verschil. Van de drie soorten is koolzaadstro het meest absorberend al helemaal wanneer...

Verschillende soorten stro

Bij Farmers4All hebben wij verschillende soorten stro namelijk: gerstestro, koolzaadstro en tarwestro. Laten we gaan kijken naar het verschil. Van de drie soorten is koolzaadstro het meest absorberend al helemaal wanneer het gemalen of gehakseld is. Koolzaadstro is van de drie ook het soort met de minste stof. Dan zijn er nog een paar verschillen tussen gerstestro en tarwestro. Gerstestro is voor stro vrij luchtig en zacht wat ideaal is voor een stalbed voor staldieren. Tarwestro is het stro soort wat het minst gegeten wordt, dit is belangrijk omdat te veel stro eten kan zorgen voor verstoppingen bij de dieren, vooral als er door de dieren te weinig gedronken wordt. Stro kopen doet u gemakkelijk en goedkoop bij Farmers4All dus bekijk vooral ons aanbod.

Tarwestro kopen

Tarwestro is ideaal voor uw agrarische onderneming. Het wordt door de dieren minder gegeten dan gerstestro, is goedkoper en composteert sneller. Bekijk ons aanbod in de verschillende soorten tarwestro.

Gerstestro kopen

Gerstestro heeft een goud-gele kleur, is zachter en luchtiger wat het ideaal maakt als ligbed in een stal. De stro soort heeft meer voedingswaarde dan tarwestro maar is wel iets duurder. Bekijk ons assortiment hieronder.

Koolzaadstro kopen

koolzaadstro koopt u voordelig in bij Farmers4All. Ons gehakseld koolzaadstro is stofvrij wat het een ideaal strooisel maakt voor uw stal. Vaak zie je dat het product gebruikt wordt voor koeien, kippen en paarden stallen. Een ander voordeel van het product is dat het veel vocht en ammoniak opneemt. Ook is koolzaadstro zeer geschikt voor extra structuur bij melkvee.

Gesneden, gehamerd, gehakseld of gemalen stro?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verschillende soorten stro groottes? Gemalen is de kleinste stro lengte, dit stro is erg fijn wat zorgt dat het makkelijk vocht opneemt. Hierdoor is het ideaal voor in een stal van varkens, paarden, kippen en jongvee. Gemalen stro composteert ook sneller in vergelijk tot de andere varianten. Nadeel van gemalen stro is wel dat het wat stoffiger is dan gehakseld stro of gesneden stro. Gehakseld stro heeft een lengte van ongeveer 2 tot 4 cm en is door een hakselaar geweest. Deze soort is minder stoffig en makkelijker op te slaan doordat het in een handige vacuüm verpakking zit. Als laatste geeft gemalen en gehakselde stro minder verspilling bij uitmesten.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit welk soort stro of andere strooisels u nodig heeft? Vraag het dan een van onze medewerkers. Onze medewerkers zijn elke werkdag van half 9 tot 17 uur telefonisch bereikbaar.

 

Producten 1-36 van 148

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Please verify reCAPTCHA.