Nieuws

 1. Agri – V.A.K. – Nieuws week 37 (2019)

  De temperaturen blijven variëren met daarnaast ook grotere variatie in luchtvochtigheid. Schone luchtwegen geeft de dieren meer incasseringsvermogen. We waren gezien de luchtvochtigheid verwend, maar zal de komende periode meer aandacht krijgen. Nevel (halamid) op tijd om daarmee de dieren van dienst te zijn. Dit terwijl de naweeën van de 3 hittegolven nog goed merkbaar zijn in het beenwerk (eiwitopbouw). Vooral wittelijn ontsteking zoals eerder beschreven. Via tankmelkonderzoek is wat meer inzicht in de voorziening van Biotine, mangaan en zink te krijgen. Biotine kan een koe zelf aanmaken en is aan te vullen in de mineralen. Mangaan voeren we vaak wel op de norm, maar komt uit onderzoeken vaak laag uit. Zink daarentegen is meestal niet te laag. Vooral de energie beschermen met voldoende calcium/magnesium en fosfor geeft meer rust op uiergezondheid, longontsteking en efficiëntie van het rantsoen. Ook de droge koeien (vooral noord Nederland)zien we bij de daling van de temperatuur in de problemen komen.

  Lees meer »
 2. Nieuwsbrief - Besparen op energie, volle tank en goed licht

  We zitten nog volop in de zomer en toch merken we dat de avonden al korter worden. Het wordt al behoorlijk vroeg donker, dat terwijl de wintertijd nog niet aan de orde is. Daarom is het belangrijk om nu de verlichting in uw gebouwen onder de loep te nemen. Dit is niet alleen belangrijk voor een goede werkomgeving maar in het belang van de dieren.

  Zo verplaatst het Pluimvee zich beter door de stallen als er een goede lichtverdeling is. Daardoor wordt het vloeroppervlakte beter benut en wordt het risico op ontstekingen aan de voetzolen verminderd. Bij de Varkens heeft de kraamstal weer andere verlichting nodig, en is de lichtkeuze zelfs van belang om de vruchtbaarheid te verbeteren. Voor het Rundvee kan het zelfs 15% meer melk opleveren, wordt de vruchtbaarheid verbetert, kunt u ziektes en tochtigheid beter waarnemen. De juiste verlichting kan u en uw veestapel veel opleveren. Wij zorgen voor een ander voordeel en wel de prijs en kwaliteit van de LED verlichting. 

  Lees meer »
 3. Laat ons u helpen met het verduurzamen van uw bedrijf!

  Omdat wij het duurzaam ondernemen als Farmers4all hoog in het vaandel hebben en dit graag willen stimuleren hebben we een zeer vakkundige partner gevonden die dit samen met ons kan verwezenlijken.
  Met hen hebben we goede afspraken gemaakt over het verduurzamen van uw bedrijf middels het plaatsen van zonnepanelen op daken of in veldopstelling door u daarbij volledig te ontzorgen.


  Deze dienst kunnen wij voor u regelen en aanbieden tegen messcherpe prijzen.


  Voor nadere informatie zie onze pagina zonnepanelen.

  Lees meer »