Soja

Sojaschroot het eiwitrijke voedermiddel Sojaschroot is een uitstekend voedermiddel voor herkauwers en wordt gebruikt om aan de eiwitbehoefte te komen. Het product komt vrij bij de bewerking van sojabonen. Als er van sojabonen olie wordt gemaakt...

Sojaschroot het eiwitrijke voedermiddel

Sojaschroot is een uitstekend voedermiddel voor herkauwers en wordt gebruikt om aan de eiwitbehoefte te komen. Het product komt vrij bij de bewerking van sojabonen. Als er van sojabonen olie wordt gemaakt blijft er schroot over en dit sojaschroot is zeer eiwitrijk. Voor de dieren is dit product zeer smakelijk en het product heeft een goede verhouding tussen afbreekbare eiwitten en pensbestendige eiwitten. Er wordt aangeraden niet meer schroot te gebruiken dan 4kg per dier per dag.

Wat zijn de belangrijke voedingswaardes van het product?

Sojaschroot is voornamelijk enorm rijk aan eiwit en kent per 100 gram schroot zo’n 48 gram eiwit. Het product heeft 2,6 gram vet in zich per 100 gram. Het is belangrijk dat het product droog wordt opgeslagen in een silo waar er geen condensvorming kan ontstaan. Ook moet de plek van opslaan / storten schoon zijn. Bij voorkeur te gebruiken tot 3 maanden na levering.

Voor welke dieren is het te gebruiken

Eerder vertelde we al dat sojaschroot te gebruiken is voor herkauwers maar het product is ook uitstekend te gebruiken voor paarden. Bij gebruik van sojaschroot voor paarden is het wel belangrijk dat je niet van de 4kg per dier per dag uit gaat deze hoeveelheid geld alleen als je sojaschroot gebruikt voor koeien. Elk paard is anders en hier dient de hoeveelheid dan ook op afgestemd te zijn. Welke dieren zijn herkauwers? Hieronder vallen koeien, schapen en geiten als het gaat om agrarische dieren.

Heeft u vragen over sojaschroot?

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!


Let op! De prijzen die hieronder getoond worden zijn 100 kilo prijzen zonder korting.
De eventuele kortingen kunt u zien als u op een product klikt.


Producten 1-36 van 51

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Please verify reCAPTCHA.