Balance (vervanger voor Natriumbicarbonaat)

Volle pallet is 1050 kg.

SKU
08346
Producten en diensten bestellen kan alleen gedaan worden door leden van Farmers4all. Ook profiteren van de vele voordelen? Meld je dan nu aan als lid!
Balance (vervanger voor Natriumbicarbonaat) is te bestellen in veelvoud van 100

Balance heeft verschillende buffers en maakt geen gebruik van natriumbicarbonaat omdat deze heel snel oplost.

Adviesdosering 100 gram. Balance, vervangt 260 gram Natriumbicarbonaat. Bevat ook nog 17 calcium, 10 magnesium & 11 natrium. Balance is een krachtige en langwerkende pensbuffer dat bijdraagt aan het behouden van een stabiel pensmilieu. Door de combinatie van verschillende bufferende componenten is Balance ruim 2,6 keer sterker dan natriumbicarbonaat en is het effect snel en langwerkend. Door de toevoeging van een levende gist stimuleert Balance de omzetting van melkzuur naar propionzuur. Een optimale penswerking, door een stabiel pensmilieu, is de basis voor een goede voerbenutting en melkproductie. Hoge variatie in voeropname is één van de grootste risico’s op pensverzuring. Lange wachttijden, weinig restvoer, weinig vreetplaatsen, snelle kuilen, veel vers gras, sterke selectie van voer of hoog aandeel krachtvoer: in vrijwel alle situaties heeft een melkkoe baat bij het voeren van een buffer.

Toepassing: Tijdens de gehele lactatie voeren. Meng door basisrantsoen. Meng bij hoogproductieve dieren 0,5% Balance door het mengvoer. Inzetten bij bedrijven met risico op pensverzuring en/of voeropname variatie; indicaties als snelle kuilen, sorteren van voer, weinig restvoer, lange melkwachttijden, weinig vreetplaatsen, variatie in pensvulling, variatie in mestconsistentie en/of meer dan 10% in de bovenste mestzeef. Balance bevat zowel Ca, Mg en Na en kan losse componenten deels vervangen.

Succesfactoren: Respecteer de minimum dosering. Let op totaal Mg bij hoge dosis (maximum is 4,5%).

Ervaringen:
- Betere consistentie van de mest en minder mest in de bovenste zeef
- Minder variatie in pensvulling en melk(vet)productie
- Rust onder de koeien
- Gezonde klauwen

Zakgoed

Meer informatie
Product Naam Balance (vervanger voor Natriumbicarbonaat)
Art.nr. 08346
iDEAL betaalmethode beschikbaar? Nee
Factuur betaalmethode beschikbaar? Nee
Leverancier naam Leverancier meststoffen & voeders
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Balance (vervanger voor Natriumbicarbonaat)